login_logo2-4

آماده کردن کامپیوتر قدیمی برای فروش

چگونه کامپیوتر قدیمی خود را برای فروش آماده کنیم؟

همان طور که می دانید، هنگام فروش کامپیوتر قدیمی خود باید تمام محتوای خود را از روی آن پاک کنید تا پس از فروش، اطلاعات خصوصی شما در دست شخص دیگری قرار نگیرد اما پاک کردن اطلاعات به شکل مرسوم چندان ایمن نیست و با چند ابزار ساده به راحتی می توان محتوای حذف شده از روی هارد را بازیابی کرد، بنابراین بهترین راه برای حفاظت از اطلاعات پس از فروش کامپیوتر چیست؟

در این مقاله ما از یک سرفس پرو 4 که آخرین بیلد پیش نمایش اینسایدر را بر روی خود نصب دارد، استفاده می کنیم. اگرچه ما استفاده از بیلد های اینسایدر را ترجیح می دادیم، اما این موضوع ممکن است در مورد خریدار بعدی صحت نداشته باشد، بنابراین در زیر مراحل بازگشت به تنظیمات کارخانه را دنبال کنید.

به تنظیمات رفته و از قسمت Recovery در زیر بخش Reset this PC بر روی Get Started کلیک کنید. در این بخش مایکروسافت دو گزینه برای پاک سازی محتوای ذخیره شده بر روی کامپیوتر در اختیار شما قرار می دهد.

  • Keep my files : تنظیمات و برنامه های نصب شده بر روی هارد پاک خواهند شد، اما فایل شخصی شما حذف نمی شوند.
  • Remove everything : تمام فایل های شخصی، تنظیمات و برنامه ها پاک خواهند شد.

اگر کامپیوتر شما کند کار می کند یا قصد دارید به نسخه قبلی ویندوز 10 بازگردید، گزینه Keep my files بهترین انتخاب برای این موارد است و به شما در این مورد کمک خواهد کرد. این گزینه تمام فایل های شخصی شما را حفظ می کند، اما مجبور خواهید بود تا سایر برنامه هایی که پیش تر نصب کرده بودید را دوباره نصب کنید و تنظیمات دلخواه خود را از نوع اعمال کنید.

در صورتی که گزینه Remove everything را انتخاب کنید، دو گزینه دیگر برای شما به نمایش در خواهد آمد :

  • Just remove my files
  • Remove files and clean the drive

اگر قصد دارید تا کامپیوتر خود را برای فروش آماده کنید، گزینه Remove everything and clean the drive انتخاب مناسب تری است. در واقع گزینه Just remove my files تنها فایل های شما را حذف خواهد کرد و امکان بازیابی آن ها از طریق حافظه های ابری مانند One Drive میسر نخواهد بود.

اما گزینه Remove files and clean the drive همان طور که از نامش پیداست تمام آثار حساب مایکروسافت شما، فایل ها و به طور کلی تمام هارد شما را کاملاً پاک خواهد کرد. بنابراین همان طور که گفتیم این گزینه برای زمانی که قصد بازیافت و یا فروش کامپیوتر دارید کاملاً مناسب است. (فایل های ذخیره شده در حافظه ابری مانند One Drive پس از انتخاب این گزینه تحت تاثیر قرار نخواهند گرفت و پس از وارد کردن حساب مایکروسافت خود در دستگاه ویندوزی خود به آن ها دسترسی خواهید داشت.)

ببرای آنکه بیشتر متوجه تفاوت این دو گزینه شوید باید بگوییم، در صورتی که گزینه just remove my files را انتخاب کنید، ویندوز تنها یک فرمت سریع انجام می دهد در حالی که این موضوع کاملاً با انتخاب گزینه دوم یعنی fully clean my drive متفاوت است. مایکروسافت در این مورد می گوید :

نحوه رفتار این گزینه بسیار به این موضوع بستگی دارد که درایو شما توسط BitLocker رمزنگاری شده باشد یا خیر. بنابراین، اگر این حجم رمزنگاری نشده باشد پس از انتخاب این گزینه، هارد را به طور کامل فرمت کرده و دوباره هر بخش را از صفر می نویسد که زمان زیادی برای انجام این کار لازم است. نحوه فرمت در این روش، مانند دستور زیر است که می توانید از طریق Command Prompt در مواقع لزوم بدهید :

format.exe c:\ /P:0

اما اگر این حجم درایو توسط BitLocker رمز نگاری شده باشد، تنها یک فرمت سریع انجام خواهد شد که در این روش تنها تمام اطلاعاتی که با پاک سازی آن ها فضای هارد را تمیز نگه داشته می شود پاک خواهند شد. بنابراین در صروتی که هارد دیسک با هیچ روشی رمز گذاری نشده باشد، تمام داده ها به طور کامل پاک خواهند شد.

پس از آنکه ویندوز 10 فرآیند پاک سازی فایل ها را انجام داد، ویندوز Restart شده و شما را به صفحه نصب و شخصی سازی اولیه ی ویندوز هدایت می کند. اکنون کامپیوتر شما آماده است و می توانید آن را بفروشید، به یکی از عزیزانتان هدیه دهید و یا به سازمان های نیازمند اهدا کنید.

مطمئن باشید که تمام اطلاعات از دستگاه ویندوز 10 شما پاک شده و کامپیوتر شما آماده است تا برای استفاده در دست شخص دیگری قرار بگیرد. البته شخصاً پیشنهاد می کنم برای اطمینان خاطر بیشتر، این مراحل را دوبار تکرار کنید تا اگر موضوع و محتوایی هم هنوز در ویندوز پاک نشده باقی مانده باشد، کاملاً پاک شود.

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

فرم ورود کاربر

ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید